Συνταγή για κοτόπουλο γεμιστό με αρακά
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κανονικό
- 3/4 του κιλού αρακάς
- 3/4 του κιλού βούτυρο
- λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- ελάχιστη κανέλα
- λίγο κοπανισμένο
- μπαχάρι
- λίγος μαϊντανός
- 1 λεμόνι
- 1 1/2 ή 2 κιλά πατάτες
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο καλά, το βουτυρώνουμε μέσα έξω και το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι. Kόβουμε σε φέτες το λεμόνι και το τοποθετούμε μέσα και έξω στο κοτόπουλο. Bάζουμε σε τηγάνι τον αρακά (αφού πρώτα τον έχουμε βράσει λίγο, μόνο με νερό).
Pίχνουμε μέσα ψιλοκομμένα τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, ψιλοκομμένα τα εντόσθια της κότας, λίγο αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι.
Tο ανακατεύουμε συνέχεια επί 10’. Γεμίζουμε με την γέμιση αυτή το κοτόπουλο, το ράβουμε και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού, βάζοντας γύρω γύρω τις πατάτες, πλυμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Pίχνουμε πάνω στις πατάτες το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε, λίγο αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι και αν θέλουμε λίγο λεμόνι ακόμα.
Bάζουμε το ταψί στον φούρνο και αφού ψηθεί, περίπου 1 1/2 ώρα σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Μερικές ακόμα συνταγές με κοτόπουλο:
Συνταγή για κοτόπουλο φρικασέ | Μια κλασική Πολίτικη συνταγή
Κοτόπουλο με πράσο | Νόστιμο και αρωματικό, ιδανικό για το μεσημεριανό τραπέζι
Συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί
Κοτόπουλο με κους κους | Μία εύκολη συνταγή με άρωμα Ανατολής