Κοτόπουλο με ροδάκινα από την εξωτική κουζίνα της Νοτίου Αμερικής

Δώσε εξωτικό άρωμα στο τραπέζι σου με αυτή τη συνταγή

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΕΛΛΥ ΔΕΣΥΠΡΗ

Μπορεί το... βαρετό κοτόπουλο να μεταμορφωθεί σε ένα περιπετειώδες, γεμάτο αρώματα και γεύσεις, πιάτο; Κι όμως, ναι! Βγαλμένη από την κουζίνα της Νοτίου Αμερικής, η παρακάτω συνταγή προτείνει να συνδυάσεις το πιο ζουμερό και αρωματικό φρούτο με το τρυφερό κοτόπουλο και τα πιο αρωματικά μπαχαρικά σε ένα πιάτο που θα κερδίσει όλους όσοι το δοκιμάσουν!

Υλικά:

700-800 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μέτρια κομμάτια (4 φιλέτα)

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2-1 σκελίδα σκόρδο

2 μεγάλα ροδάκινα Del Monte

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

χυμό 1/2 λεμονιού

1/2 ποτήρι νερό

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένο φρέσκο

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. κόλιανδρο

1 φύλλο δάφνης

1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

Για τη μαρινάτα:

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1/2-1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

Εκτέλεση:

-Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

-Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

-Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.

-Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο με 1/2-1 σκελίδα σκόρδο. Όταν το σκόρδο αρχίσει να μυρίζει το αφαιρούμε. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά. Τα βγάζουμε σε πιάτο.

-Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τα ροδάκινα, τα υπόλοιπα συστατικά και τη μαρινάτα.

-Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

-Αν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού. Συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.