Υλικά
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
χυμό από ½ λεμόνι
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κ.σ. μπαλσάμικο (λευκό κατά προτίμηση)
5-6 μεγάλα φύλλα φρέσκου βασιλικού χοντροκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το λάδι, το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν παραμαγειρεύουμε τα ντοματίνια, γιατί δεν θέλουμε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα.
Σερβίρεται ωραία σε ψημένες πιτούλες για σουβλάκι ή αραβικές.
Tip
Το μυστικό είναι να βγει ζουμερό το κοτόπουλο. Χαράζουμε λοιπόν ένα κομμάτι όσο ψήνεται, για να δούμε το εσωτερικό: μόλις από ροζ γίνεται άσπρο, το κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.