Υλικά
1 1/2 κιλό κοτόπουλο μερίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ. ντομάτες στο ρεντέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
10-15 κόκκους μπαχάρι
1 κύβο φρέσκου ζωμού κοτόπουλου
4 γεμάτες κ.σ. φρέσκο βούτυρο από βάζο
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μερίδες. Σκουπίζουμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά και στη συνέχεια τις τσιγαρίζουμε στο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί και γδέρνουμε καλά τον πάτο να ξεκολλήσουν όσα κρεατάκια και πετσούλες έχουν κολλήσει από το τσιγάρισμα.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα ίσα να σκεπάζει το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια με μπόλικο κεφαλοτύρι, ρύζι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr