Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου δίνει την πιο λαχταριστή συνταγή από το βιβλίο “Τα φουρνιστά της μαμάς” για Κοτόπουλο φούρνου λεμονάτο με πατάτες
ΥΛΙΚΑ:
1 μεγάλο κοτόπουλο γύρω στα 1.800 με 2 κιλά
10 πατάτες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
2 λεμόνια
4 σκ. σκόρδο
1 πορτοκάλι
λίγα φρέσκα βότανα, ρίγανη, θυμάρι,
δεντρολίβανο ή ένα της αρεσκείας σας
από αυτά
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο με απορρο-
φητικό χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε την
κοιλιά του.
2. Κόβουμε το πορτοκάλι στα 4 και γεμίζουμε την
κοιλιά. Βάζουμε τα βότανα και τα σκόρδα.
3. Αλείφουμε το κοτόπουλο με λάδι εξωτερικά και
το αλατοπιπερώνουμε. Το ακουμπάμε στο ταψί
με το στήθος προς τα πάνω, όπως ακριβώς
βάζουμε τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων.
4. Ολόγυρα βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε
χοντρές φέτες, αλατοπιπερώνουμε και περιχύ-
νουμε με το λεμόνι, το νερό και το ελαιόλαδο.
5. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 1 ώρα σε
καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
Αφαιρούμε το σκέπασμα, ανακατεύουμε και
συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40', μέχρι να μαλα-
κώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το
λάδι τους.
6. Αφήνουμε το κοτόπουλο, αφού ψηθεί, για 15'
να ανακτήσει τα υγρά του. Έτσι βγαίνει ζουμε-
ρό και τρυφερό.
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10', ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 40'
Για περισσότερες συνταγές επισκέψου το www.argiro.gr