Εσύ όμως, τι πρέπει να επιλέξεις; Κότατζ, γιαούρτι ή ανθότυρο τελικά; Για να δούμε ποιό θα νικήσει στην αναμέτρηση;
Και τα τρία έχουν ως βασικό συστατικό το γάλα, περιέχουν πολλά διατροφικά στοιχεία απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, διαθέτουν εξαιρετική γεύση, είναι πολύ εύκολα στη χρήση και μπορούν να καταναλωθούν είτε μόνα τους, αν θέλεις ένα ελαφρύ σνακ, είτε σε συνδυασμό με άλλες τροφές (με φρούτα ή σε σαλάτες) αποτελώντας έτσι μια γρήγορη, απολαυστική, δροσιστική και χορταστική επιλογή για κάθε στιγμή.
Αν επιλέξεις κότατζ
Πρόκειται για γαλακτοκομικό είδος που παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, συνηθέστερα αποβουτυρωμένο και χωρίς τη χρήση ζωικής πυτιάς. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες γάλακτος, κυρίως καζεΐνες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα χορταστικές, αφομοιώνονται πιο αργά και έτσι μειώνεται το αίσθημα πείνας που μπορεί να νιώσεις.
Το κότατζ έχει λίγα λιπαρά και υδατάνθρακες και ευχάριστη δροσερή γεύση. Το εν λόγω τυρί είναι πλούσιο σε γλουταμίνη και λευκίνη, δύο σημαντικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα αμινοξέα που βοηθούν και στην ανασύσταση των μυϊκών ομάδων που κούρασες με την έντονη προπόνηση.
Η αχίλλειος πτέρνα του κότατζ; Το αλάτι που περιέχει...
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr