Από τη Foivi Geller του donkeyandthecarrot.blogspot.com
Δοκίμασε μια πεντανόστιμη εκδοχή για ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά, συνταγή για κορμό σοκολάτας με τέλειο twist, επικάλυψη με τρούφα.
Πανεύκολες και super λαχταριστές τρούφες σοκολάτας με 3 μόνο υλικά
Μους αβοκάντο σοκολάτας | Η vegan εκδοχή του αγαπημένου γλυκίσματος
Συνταγή για κορμό σοκολάτας
Για το παντεσπάνι:
- 8 αυγά (χωρισμένοι κρόκοι και ασπράδι)
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι σταρένιο
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 βανίλιες
- 1 baking powder
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Για την επικάλυψη:
- 2 κουβερτούρες (360γρ), κομμένες σε κομματάκια
- 1 σακουλάκι τρούφα
- 1 σαντιγί (έτοιμη ή δική σας χτυπώντας κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε την μαρέγκα και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Ανακατεύουμε απαλά την μαρέγκα μέσα στους κρόκους με την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε το κακάο.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες.
- Ρίχνουμε και ένα σφηνάκι κονιάκ.
- Προθερμαίνουμε στους 180 και μετά χαμηλώνουμε στους 160. Το ψήνουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένη λαδόκολλα για 25 περίπου λεπτά χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο.
- Το βγάζουμε από την λαδόκολλα. To αφήνουμε λίγο να κρυώσει, άλλα όχι εντελώς.
- Απλώνουμε πάνω του την σαντιγί. Προσεκτικά το ρολάρουμε να γίνει κορμός. Το τοποθετούμε σε δισκάκι.
Επικάλυψη
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Ρίχνουμε πάνω από τον κορμό και πασπαλίζουμε με τρούφα.