Κορμός σοκολάτας με βούτυρο, χωρίς αβγά

Η πιο γευστική συνταγή για το γρήγορο σοκολατένιο γλυκό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Κορμός σοκολάτας με βούτυρο, χωρίς αβγά

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου, αλλά όχι λιωμένο
  • 4 κουτ. σούπας κακάο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Ζυμώνουμε το βούτυρο, το κακάο, τη ζάχαρη (αν θέλουμε δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι όσο γλυκό θέλουμε). Ανακατεύουμε το μείγμα με τα μπισκότα και προσθέτουμε το κονιάκ.

Το πλάθουμε σε μακρόστενο μπαστούνι, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο να δέσει και μετά στην κατάψυξη. Αν θέλουμε να είναι πιο μαλακό το αφήνουμε στο ψυγείο.

Μια μικρή παραλλαγή: Αντί για κονιάκ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό.

Από τη μαμά της αναγνώστριάς μας Μαρίας Λούμου, την κυρία Βασιλική, Πειραιάς.