Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης σου δείχνει πως να εκμεταλευτείς τα περισσεύματα των γιορτών
Πηγή: coolartisan.net
Υλικά
280 γρ αγελαδινό βούτυρο
150 γρ ζάχαρη άχνη
2 αβγά
50 γρ κακάο
50 ml χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ κουραμπιέδες (έτοιμοι, θρυμματισμένοι)
Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τα δύο αυγά, χτυπημένα.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι και τους κουραμπιέδες.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.