Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μανιτάρια

Η συνταγή για νόστιμους κολοκυθοανθούς με ρύζι και μανιτάρια.

ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE.GR

Υλικά

20 λουλουδάκια κολοκυθιών

1 κρεμμύδι ξερό

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

2 μεγάλα μανιτάρια

2 ώριμες μικρές ντομάτες

δυόσμο φρέσκο

1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο

2 χούφτες γεμάτες ρύζι καρολίνα

αλάτι

πιπέρι

το χυμό από 2 λεμόνια

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο τους.

Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.

Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τους ανθούς ως τη μέση.

Τυλίγουμε τις άκρες προς το κέντρο και τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ακόμα ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.

Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.

Πηγή | tasty-guide.gr