Οι συνταγές με κολοκυθάκια είναι από τις πιο δημοφιλείς το καλοκαίρι καθώς είναι η ιδανική εποχή για να καταναλώσεις το λαχανικό αυτό. Δες παρακάτω μια πεντανόστιμη συνταγή για κολοκυθόριζο.
Συνταγή για σουφλέ με κολοκύθι | Ένα πεντανόστιμο πιάτο για να δοκιμάσεις σήμερα
Συνταγές με κολοκυθάκια | Κολοκυθόριζο από τον Βασίλη Καλλίδη
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολοΥλικά για 6 άτομα:
- 6 τρυφερά κολοκυθάκια κομμένα σε φετάκια
- 1 φλ. ρύζι γλασσέ
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. ζεστό νερό
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο φετάκια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το ρύζι και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζεστό νερό και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Ανακατεύουμε μια φορά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 25 λεπτά.
Λίγο πριν το σερβίρισμα και όσο το φαγητό είναι ζεστό πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Εάν θέλουμε σερβίρουμε το φαγητό με γιαούρτι.