Follow us

Κόκκινο κρέας: Γιατί ο κόσμος παύει να το τρώει;

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει μειωθεί δραματικά τις τελευταίες 4 δεκαετίες, σύμφωνα με έρευνες.

kokkino-kreas

Τα τελευταία χρόνια, η φήμη του κόκκινου κρέατος έχει αμαυρωθεί σε μεγάλο βαθμό, με μελέτες που υποδεικνύουν πως η κατανάλωσή του μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο και άλλες ασθένειες. Είναι όμως στ’ αλήθεια τόσο κακό;

Ποιο κρέας λέμε κόκκινο;

Ως κόκκινο κρέας προσδιορίζεται κάθε κρέας που προέρχεται από μυς θηλαστικών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα βοοειδή, το αρνί, το κατσίκι, τα πρόβατα και οι χοίροι. Σε πολλά νοικοκυριά, το κόκκινο κρέας θεωρείται απαραίτητο συστατικό της διατροφής, με κάποιους από εμάς να καταναλώνουμε μοσχάρι, αρνί και χοιρινό σε διαφορετικές παραλλαγές σε καθημερινή βάση.

Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, στις ΗΠΑ η κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει μειωθεί κατά περίπου 4,5 κιλά ανά άτομο, με το 2014 να σημειώνεται η χαμηλότερη πρόσληψη κόκκινου κρέατος από το 1960, με μόλις 45,8 κιλά ανά άτομο.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr