Κοκκινιστό κοτόπουλο με πατάτες
Υλικά
- 2 κουτ. βούτυρο
- 1/3 κούπας λάδι
- 1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κούπες πολτοποιημένα ντοματάκια κονσερβας ή ώριμες φρέσκιες ντομάτες
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και το λάδι. Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί το λίπος ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετέ τα καλά απ’ όλες τις πλευρές.
- Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα. Ρίξτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετέ το ελαφρά. Ξαναβάλτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Στο μεταξύ, καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια.
- Τηγανίστε τες ελαφρά σε φριτέζα ή σε μπόλικο καυτό λάδι. Πάρτε τες με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τες μέσα στη σάλτσα με το κοτόπουλο, 15 λεπτά πριν ετοιμαστεί.
- Προσθέστε επίσης μισή κούπα ζεστό νερό, το μαϊντανό και όσο ακόμη αλάτι χρειάζεται για να νοστιμίσουν οι πατάτες. Όταν το βγάλετε από τη φωτιά, τρίψτε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο πιπέρι.
Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη
Συνταγή για κοτόπουλο με σέλινο | Ένα υγιεινό μεσημεριανό για να δοκιμάσεις
Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής