Κλασικό μωσαϊκό με μπισκότα πτι-μπερ και κακάο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ο Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται τα μυστικά του για ένα υπέροχο κλασικό μωσαϊκό, έτοιμο σε 15 λεπτά!

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό μωσαϊκό.

Χρόνος προετοιμασίας: 12-15΄ Μερίδες: 10-12

Υλικά

  • 350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ Παπαδοπούλου
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα. Μαλακώνουμε το βούτυρο σαν αλοιφή (μπορούμε να το πετύχουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα ή σε μια φόρμα κορμού 23x 8 εκ. (τοποθετώντας στο εσωτερικό της μια μεμβράνη ώστε να ξεκολλάει εύκολα). Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τουλάχιστον για 2 ώρες