Η βασική συνταγή για κρέπες απαιτεί εύκολα και απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο ντουλάπι και το ψυγείο σου. Το μυστικό είναι να έχεις όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά το βούτυρο και τα αυγά, πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις το μείγμα για τις κρέπες.
Τι να φάω σήμερα; Δοκίμασε την ελαφριά σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 3 ώρες πριν φτιάξουμε τις κρέπες ή εναλλακτικά το λιώνουμε σε ένα μπρίκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη. Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε καλά με την κάτω πλευρά της κουτάλας. Μόλις πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη. Τέλος, γεμίζουμε κάθε κρέπα με υλικά της επιλογής μας, όπως πραλίνα και φράουλες.
Σοκολατένια τάρτα καραμέλας | Ένας κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός