Η Βίκυ Καγιά μοιράζεται μαζί μας την αγαπημένη συνταγή της μαμάς της, Αλεξάνδρας για κις λορέν με κολοκυθάκια και γιαούρτι.
Υλικά για τη ζύμη:
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γ. αλάτι
½ κεσεδάκι γιαούρτι 2%
200 γρ. αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια
3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα, αλατισμένα και στραγγισμένα
λίγο άνηθο
λίγο δυόσμο
2 αυγά
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. παρμεζάνα (ή οποιοδήποτε τυρί της επιθυμίας σας)
Σταφιδόπιτα | Η συνταγή για υπέροχο κέικ χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά
Νηστίσιμη ταχινόπιτα στριφτή | Ένα νόστιμο γλυκό για τη Σαρακοστή
Εκτέλεση:
Για την τάρτα: Αναμιγνύουμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή αλλά στέρεη ζύμη, χωρίς να κολλάει. Ανοίγουμε τη ζύμη, σε πάχος τάρτας, περίπου μισό εκταοστό, στο μέγεθος του πυρέξ ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο. Αναμειγνύουμε τα τυριά, τα αυγά και την κρέμα με το μείγμα των λαχανικών. Τοποθετούμε το μείγμα στη βάση της τάρτας, αφού την έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Από τη μαμά της Βίκυς Καγιά, την Κυρία Αλεξάνδρα.