Κέικ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα
Υλικά για μία στρογγυλή φόρμα
- 125 γρ. φουντούκια
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 125 γρ. αποξηραμένα φρούτα
- 90 γρ. σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια προαιρετικά
- 125 γρ. φρουί γλασέ (αν δε θες φρουί γλασέ, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα των αποξηραμένων φρούτων παραπάνω)
- το ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1 λεμονιού
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 1/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χοντροκόβετε τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τα φρουί γλασέ και τα ξερά φρούτα και τα αναμειγνύετε μεταξύ τους (κρατάτε αν θέλετε λίγα κερασάκια και λίγα αμύγδαλα για την επιφάνεια του κέικ).
2. Χτυπάτε τη ζάχαρη και τα αυγά με το μίξερ μέχρις ότου το μείγμα αφρατέψει. Προσθέτετε το μείγμα των φρούτων και των ξηρών καρπών, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και τη σοκολάτα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
3. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε και αυτό στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με τα κερασάκια και τους ξηρούς καρπούς που κρατήσατε και ψήνετε στους 170 οC για 1 ώρα. Ξεφορμάρετε το γλυκό, αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια και το σερβίρετε.
Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr