Πολύ καρότο, σταφίδες, καρύδια, ελαιόλαδο και αβγά. Καλά υλικά για ένα υπερ-θρεπτικό κέικ.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 με 55 λεπτά
Υλικά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 185ml ελαιόλαδο
- 3 μεσαία αβγά
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουτ του γλυκού κανέλα
- 2 1/2 κούπες τριμμένο καρότο
- 60 γρ ψιλοκομμένα καρύδια
- 60 γρ σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και τη κανέλα, τα οποία καλό θα είναι πρώτα να έχουμε κοσκινίσει. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει Και καλή μας όρεξη!
Η αγαπημένη vegan συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και ελάχιστη ζάχαρη