Kέικ κανέλα με καρύδια, τζίντζερ και σταφίδες από την Ελένη Ψυχούλη

H Ελένη Ψυχούλη μας φτιάχνει την καλοκαιρινή εκδοχή του παραδοσιακού κέικ με φρουτένια γεύση και εντυπωσιακό άρωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Τόλμησε να δώσεις μια πικάντικη νότα με το τζίντερ και πρόσθεσε σταφίδες και καρύδια για μια πρωτότυπη αίσθηση στον ουρανίσκο.

Υλικά

115 γρ. μαργαρίνη

115 γρ. ζάχαρη καστανή

225 γρ. πετιμέζι ή μελάσα ή σιρόπι αγαύης

225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

2 αβγά

55 γρ. σταφίδες (μαύρες ή ξανθές)

1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2-3 κ.σ. γάλα

½ κ.γ. σόδα μαγειρική

1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα μπρίκι, λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη και το πετιμέζι.

Σε μια λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το τριμμένο τζίντζερ.

Προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε λιώσει στο μπρίκι με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το πετιμέζι

Προσθέτουμε τα αυγά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Φροντίζουμε να ρίξουμε τις σταφίδες στο τέλος.

Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.