Follow us

Kέικ κανέλα με καρύδια, τζίντζερ και σταφίδες από την Ελένη Ψυχούλη

H Ελένη Ψυχούλη μας φτιάχνει την καλοκαιρινή εκδοχή του παραδοσιακού κέικ με φρουτένια γεύση και εντυπωσιακό άρωμα.

κεικ

Τόλμησε να δώσεις μια πικάντικη νότα με το τζίντερ και πρόσθεσε σταφίδες και καρύδια για μια πρωτότυπη αίσθηση στον ουρανίσκο.

Υλικά

115 γρ. μαργαρίνη

115 γρ. ζάχαρη καστανή

225 γρ. πετιμέζι ή μελάσα ή σιρόπι αγαύης

225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

2 αβγά

55 γρ. σταφίδες (μαύρες ή ξανθές)

1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2-3 κ.σ. γάλα

½ κ.γ. σόδα μαγειρική

1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Kέικ κανέλα με καρύδια, τζίντζερ και σταφίδες από την Ελένη Ψυχούλη

Σε ένα μπρίκι, λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη και το πετιμέζι.

Kέικ κανέλα με καρύδια, τζίντζερ και σταφίδες από την Ελένη Ψυχούλη - εικόνα 2

Σε μια λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το τριμμένο τζίντζερ.

Kέικ κανέλα με καρύδια, τζίντζερ και σταφίδες από την Ελένη Ψυχούλη - εικόνα 3

Προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε λιώσει στο μπρίκι με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το πετιμέζι

Kέικ κανέλα με καρύδια, τζίντζερ και σταφίδες από την Ελένη Ψυχούλη - εικόνα 4

Προσθέτουμε τα αυγά.

Kέικ κανέλα με καρύδια, τζίντζερ και σταφίδες από την Ελένη Ψυχούλη - εικόνα 5

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Φροντίζουμε να ρίξουμε τις σταφίδες στο τέλος.

Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Kέικ κανέλα με καρύδια, τζίντζερ και σταφίδες από την Ελένη Ψυχούλη - εικόνα 6

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr