Μια λαχταριστή και σούπερ υγιεινή συνταγή, αφού είναι χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δες παρακάτω πώς θα φτιάξεις ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο.
Κορμός σοκολάτας με βούτυρο, χωρίς αβγά
Muffins χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο
Υλικά συνταγής
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. καλαμποκέλαιο
- 1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι
- 1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 φλ. νερό
- 1/2 φλ. Κακάο
- 3 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 3 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Κάνε κλικ στο www.argiro.gr για περισσότερες συνταγές
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr