Πρσθέτοντας μπανάνες στη βασική συνταγή κέικ μπορείς να μειώσεις την ποσότητα ζάχαρης και βούτυρου που συνήθως χρησιμοποιείς.
Σταφιδόπιτα | Η συνταγή για υπέροχο κέικ χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά
Συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο
Υλικά για το κέικ μπανάνα
170 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
3 κ. γλ. μπεικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. Γαρύφαλλο
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
2 μπανάνες ώριμες (λιωμένες με πιρούνι)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και χτυπάμε. Προσθέτουμε το κονιάκ και τις μπανάνες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν και το αλάτι. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα κέικ βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο) για 45 λεπτά. Το βγάζουμε και το σερβίρουμε.
Από τη μαμά του αναγνώστη μας, Γρηγόρη Κοκόλη