Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο κεφτεδάκια με σάλτσα; Είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων και μπορείς να το συνδυάσεις με ό,τι θέλεις, από μακαρόνια και ρύζι μέχρι βραστά λαχανικά και πουρέ.
Συνταγή για μαρινάδα ψητού κοτόπουλου από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
Συνταγή για κεφτεδάκια - Υλικά:
- 400 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γραμ. κιμά χοιρινό
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο) η ένα κυβάκι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
- Λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 1/2 κονσέρβα κονκασέ (600 γραμ)
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τα κεφτεδάκια:
Ανακατεύετε τους δυο κιμάδες σε ένα μπολ. Βάζετε το αυγό, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθεται μέτρια κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και βάζετε τα κεφτεδάκια, φροντίζοντας να πάρουν χρώμα απ' όλες τις μεριές, κουνώντας συνέχεια το τηγάνι.
Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε μια πιατέλα να στραγγίσουν.
Η σάλτσα:
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, για λίγο. Προσθέτετε το κονκασε, το μαϊντανό, και αλατοπιπερώνετε. Την αφήνετε να σιγοβράζει για 5 το πολύ 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μείνει με το λάδι της. Ρίχνετε μέσα στην σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, για περίπου μια ώρα μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να γίνουν τέλεια τα κεφτεδάκια. Το νου σας να το ανακατεύετε συχνά για να μην σας κολλήσει.
Κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και πέστο για το πιο νόστιμο μεσημεριανό γεύμα
Από τη μαμά της Βίκυς Πασχάλη