Δροσερό και γευστικό, το καρπούζι αποτελεί μια από τις ιδανικές επιλογές για το σνακ σου το καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες και η ανάγκη για ενυδάτωση μεγάλη. Αν ωστόσο βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια και θέλεις να απολαύσεις το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φρούτο κάπως αλλιώς, παρακάτω θα βρεις 4 εναλλακτικές συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν για να το εντάξεις σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στη διατροφή σου. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως είναι ένα φρούτο απαραίτητο στο διατροφολόγιό σου, μιας και περιέχει πολλά οφέλη στον οργανισμό σου.
Ποια είναι τα οφέλη του καρπουζιού;
-Είναι θρεπτικό, καθώς περιέχει βιταμίνες A, D, C, B12, σίδηρο αλλά και ασβέστιο.
-Είναι φτωχό σε θερμίδες και παράλληλα ενυδατώνει τον οργανισμό σου, καθώς περιέχει 92% νερό.
-Είναι βασική πηγή αντιοξειδωτικών, που προστατεύουν τον οργανισμό σου από πληθώρα νόσων.
Ψητό καρπούζι με lime και κόλιαντρο
Δες τη συνταγή στο παρακάτω βιντεο:
Ντάκος με καρπούζιΥλικά: -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-2 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους καρπούζι
-1 φλιτζάνι τυρί φέτα, κομμένο σε κύβους
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
-4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο -3 μεγάλα παξιμάδιαΕκτέλεση:-Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις καλά το καρπούζι με το σχοινόπρασο, το δυόσμο και το ελαιόλαδο-Τοποθετείς το μείγμα στα παξιμάδια και ολοκληρώνεις το πιάτο με τη φέτα και το μπαλσάμικο.
Πίτσα καρπούζι με μπαλσάμικο και φέταΥλικά:-1ολόκληρη φέτα καρπουζιού κομμένη από τοκέντρο του φρούτου
-τριμμένη φέτα
-5 - 6 ελιές Καλαμών κομμένες σε φέτες
-φύλλα μέντας
-μπαλσάμικο ξίδι Εκτέλεση:Χρησιμοποίησε ως βάση της «πίτσας» σου τη φέτα του καρπουζιού, και αφού την κόψεις σε κομμάτια τοποθέτησε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα υλικά.
Παγωμένες μπουκιές καρπουζιούΥλικά:-1 μικρό καρπούζι
-3 πακέτα ζελέ καρπουζιού Εκτέλεση:-Χρησιμοποιώντας ειδικό εξάρτημα, φτιάξε 35- 40 μικρές μπάλες καρπουζιού και τοποθέτησέ τις σε απορροφητικό χαρτί. -Αφού φτιάξεις το ζελέ άφησέ τον σε ένα μπολ να κρυώσει και ύστερα ρίξε μία μία τις μπάλες καρπουζιού άφησέ τες για λίγο και τοποθέτησέ τες ξανά στο χαρτί. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι το ζελέ να τελειώσει. Άφησέ τες στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες και ύστερα σέρβιρέ τες!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr