Συνταγή για καραβιδομακαρονάδα | Τα θαλασσινά είναι ό,τι πιο καλοκαιρινό μπορείς να απολαύσεις

Πεντανόστιμη συνταγή που μυρίζει «θάλασσα».

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Οι μακαρονάδες με θαλασσινά είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τα κυρίως γεύματά σου το καλοκαίρι. Παρακάτω θα βρεις μια τέλεια συνταγή για καραβιδομακαρονάδα.

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Υλικά

  • 1 κιλό καραβίδες
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 3-4 φρέσκες ντομάτες
  • 1 μικρό μπουκαλάκι τσίπουρο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι
  • μαϊντανός

Εκτέλεση (30-40 λεπτά)

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω λίγο μαζί με τη πιπεριά και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτω τις καραβίδες και τις ντομάτες, τις οποίες έχω ψιλοκόψει και τα ανακατεύω για λίγο (3-4 λεπτά) όλα μαζί. Στη συνέχεια τα σβήνω με το τσίπουρο, ώστε να πάρει μια μυρωδιά καλοκαιριού!

Μετά προσθέτω νερό, όσο χρειαζετα,ι για να καλυφθούν οι καραβίδες, μετά αλάτι, πιπέρι και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτω τα μακαρόνια, τα οποία βράζω αυστηρά για 9-10 λεπτά. Έπειτα, τα κατεβάζω από τη φωτιά και τα αφήνω 2-3 λεπτά να χειλώσουν.

Σερβίρω σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέτω από πάνω ψιλοκομμένο μαιντανό.

Τips

  • Σε ένα τέτοιο πιάτο δεν βάζουμε ποτέ τυρί από πάνω, γιατί χάνει τη νοστιμιά του.
  • Ανάμεσα σε αστακό και καραβιδες, προτιμήστε καραβίδες γιατί κάνουν μακράν την καλύτερη μακαρονάδα!
  • Το σωστό μαγείρεμα είναι όλα μαζί για περισσότερη γεύση.

Γεμιστά στη γάστρα | Η πιο καλοκαιρινή και κλασική συνταγή

Από τη μαμά της Χριστίνας Λιθαδιώτη