Εδώ στο missbloom.gr πιστεύουμε πολύ στα #brunchgoals και σε καθετί που δημιουργεί μικρές εκρήξεις στους σιελογόνους αδένες μας. Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, να ανακαλύψουμε τα japanese-style pancakes ή hotcakes.
Η ιαπωνική κουζίνα δίνει τη δική της λαχταριστή εκδοχή για τα αγαπημένα pancakes, προσφέροντάς τα πολύ πιο μικρά και αφράτα από τα αμερικάνικου τύπου. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι foodie Instagrammers έδωσαν άλλη διάσταση στο brunch αλλά και το news feed τους.
Πάρε ιδέες και φτιάξε τα δικά σου λαχταριστά hotcakes.
Υλικά
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύεις στη χαμηλότερη ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Συνεχίζεις να ανακατεύεις για 15 με 20 δευτερόλεπτα ή έως ότου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λαδώνεις το εσωτερικό με ένα πινέλο. Προσθέτεις το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και τοποθετείς το στρογγυλό καλούπι στο κέντρο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνεις λίγο από το μείγμα μέχρι τη μέση.
Μαγειρεύεις την τηγανίτα για τέσσερα λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται σχηματισμό φυσαλίδες στην κορυφή της. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας γυρνάς προσεκτικά την τηγανίτα από την άλλη μεριά και την αφήνεις να μαγειρευτεί για άλλα τρία λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Σερβίρεις με βούτυρο και maple syrup ή μέλι.
Tip: Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα matcha, sprinkles ή κομματάκια σοκολάτας.