Ισπανική τονοσαλάτα | Η νόστιμη και έθνικ συνταγή για ταπεράκι στο γραφείο

Μια πεντανόστιμη αλλά και διαφορετική συνταγή για να πάρεις τις καθημερινές στο γραφείο

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Το μεσημεριανό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά χρειάζεται να είναι χορταστικό, υγιεινό και πολύ πολύ εύκολο. Αν έχεις σταματήσει να παραγγέλνεις απέξω και φέρνεις το δικό σου φαγητό από το σπίτι, η παρακάτω είναι μια τέλεια και πεντανόστιμη συνταγή για τονοσαλάτα που θα κάνει τη διαφορά στις καθημερινές γεύσεις σου.

Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά Μερίδες: 2

Ισπανική τονοσαλάτα – Υλικά:

  • 1 μέτρια ρίζα μάραθου (περίπου 250 γρ.), κομμένη στη μέση και σε πολύ λεπτές φέτες
  • 120 γρ. πράσινα φασολάκια, σε λεπτές φέτες κατά μήκος (περίπου 3/4 φλ. κομμένα)
  • 3/4 φλ. μαριναρισμένες αγκινάρες, στα τέσσερα, συν 1 κ.σ. από το υγρό τους από το βάζο
  • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι συν για καρύκευμα
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι συν για καρύκευμα
  • 1 φλ. ψητές κόκκινες πιπεριές
  • 2 κ.σ. φυσικό αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 κ.σ. ξίδι από λικέρ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • 1 μεγάλη κονσέρβα τόνος σε λάδι, στραγγισμένος και θρυμματισμένος
  • 1/4 φλ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση: