Για το ερώτημα αν τα ζυμαρικά είναι υγιεινά, συνεργάστηκε η Γεωργία Καππάτου, διαιτολόγος- διατροφολόγος με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία και σωστή διατροφή παίδων και ενηλίκων.
Πώς θα καταναλώσεις σωστά τα ζυμαρικά;
Διάλεξε ολικής (παντού)
To κακό είναι ότι μπορεί να έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή από τα λευκά. Το καλό ότι κάνεις μια εξαιρετική διατροφική επιλογή. «Τα ολικής αλέσεως σου προσφέρουν περισσότερους υγιεινούς υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα από τα απλά ζυμαρικά» επισημαίνει η Γεωργία Καππάτου, διαιτολόγος-διατροφολόγος.
Βράσ’ τα σωστά
Εκείνα που είναι βρασμένα al dente –αντί στον προτεινόμενο χρόνο– είναι καλύτερα για την υγεία σου. Έρευνα δείχνει πως, όταν βράζονται περισσότερο, οι υδατάνθρακές τους διασπώνται πιο γρήγορα κατά την πέψη κάνοντας τα επίπεδα του σακχάρου του αίματός σου να κορυφωθούν και μετά να καταρρεύσουν προκαλώντας κρίσεις υπογλυκαιμίας.
Αύξησε την πρωτεΐνη
«Δε χρειάζεται να τα δαιμονοποιούμε» λέει η ειδικός. «Είναι όμως σημαντικό να τα μεταμορφώσεις σε ένα πλήρες γεύμα προσθέτοντας πρωτεΐνη». Έτσι, θα παραμείνεις για περισσότερη ώρα χορτάτη, καθώς η πρωτεΐνη καθυστερεί την απορρόφηση των υδατανθράκων στο πεπτικό σου. Συνδύασε 15-20 γρ. άπαχη πρωτεΐνη, όπως 100 γρ. ψητό σολομό ή κοτόπουλο, με 1½ φλιτζάνι βρασμένα ζυμαρικά...
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr