Είναι αυτό το πιο περίεργο κέικ που έχουμε δει;

Δεν ξέρεις καν πως τρώγεται

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Η Ιαπωνία φημίζεται για τα περίεργα food trends αλλά και τα ασυνήθιστα προϊόντα (βλέπε kit kat με matcha tea). Δεν μας κάνει, λοιπόν, εντύπωση το γεγονός ότι εκεί έκανε την εμφάνισή του ένα από τα πιο ιδιαίτερα κέικ που έχουμε δει: το raindrop cake. Ήταν όμως θέμα χρόνου, να φτάσει και στις ΗΠΑ.

Ο δημιουργός του πρώτου αμερικάνικου raindrop cake, Darren Wong, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Food&Wine ότι πήρε την ιδέα από διάφορα άρθρα που είχε δει για το συγκεκριμένο γλυκό στην Ιαπωνία. Το κέικ μοιάζει με μια πραγματική σταγόνα βροχής και τα συστατικά του περιλαμβάνουν άγαρ (μία vegan μορφή ζελατίνης) και μεταλλικό νερό.

“Χρειάστηκαν πολλές δοκιμές και λάθη για να καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα” αποκαλύπτει ο δημιουργός του raindrop cake και προσθέτει “Το κέικ πρέπει να διατηρεί το σχήμα του, αλλά να εξακολουθεί να έχει την υφή του νερού. Κι αυτό κάνει τη μεταφορά και την αποθήκευσή του έναν εφιάλτη! Αυτή ήταν η δεύτερη πρόκληση που έπρεπε να ξεπεραστεί. Κάθε κέικ πρέπει να συσκευάζεται ατομικά με τέτοιον τρόπο που να προστατεύεται από την κίνηση και τη θερμοκρασία".

Παρόλο που μοιάζει σαν να είναι έτοιμο να “εκραγεί” από στιγμή σε στιγμή, το κέικ κόβεται και τρώγεται σαν ζελές. Θα πρέπει όμως να είσαι γρήγορη γιατί μετά από μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αρχίζει να λιώνει. Όσο για τη γεύση του; “Είναι σαν να τρως μια τεράστια σταγόνα βροχής!” λέει με φυσικότητα ο Wong. Το φανταζόμαστε κάπως light και σε γεύση και σε θερμίδες.

Το raindrop cake είναι διαθέσιμο στο Smorgasburg στο Brooklyn (που αλλού;) για $8, και παρόλο που ο κόσμος περιμένει στην ουρά για μία δοκιμή, οι απόψεις μέχρι στιγμής διαφέρουν – με τις περισσότερες να καταλήγουν στο ότι η όψη του είναι πιο cool σε σχέση με τη γεύση του.