To miso, το unami καρύκευμα από την ιαπωνική κουζίνα, που φτιάχνεται από φασόλια σόγιας τουρσί, δίνει μια έντονη γεύση σε κάθε πιάτο. Και καθώς είναι γεμάτο προβιοτικά, θεωρείται υπερτροφή στην Ιαπωνία.
Εδώ το χτυπάς με sake και mirin (ένα είδος κρασιού από ρύζι) για να φτιάξεις μαρινάδα για το ψάρι, μπορείς όμως να το προσθέσεις πάνω από κοτόπουλο, tofu και λαχανικά.
Δες επίσης: Φριτάτα με γλυκοπατάτες: Μια ελαφριά συνταγή για βραδινό
Ιαπωνική κουζίνα: Ψητό ψάρι misoyaki – Υλικά:
- 2 κ.σ. sake
- 2 κ.σ. mirin
- 2 κ.σ. λευκό miso
- 1½ κ.σ. ζάχαρη
- 2 φιλέτα λευκού ψαριού (200-250 γρ.)
- Βολβός daikon ψιλοτριμμένος, κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- σάλτσα σόγιας
- stir-fried λαχανικά και/ή λευκό ρύζι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)