Το ένα τέταρτο των θερμίδων που προσλαμβάνουν τα παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών στο Νεπάλ προέρχεται από junk food, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται η Guardian.
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Nutrition», είναι η πρώτη που διερεύνησε τις διατροφικές επιπτώσεις των ανθυγιεινών τροφών στα μικρά παιδιά που ζουν σε χώρες χαμηλού εισοδήματος και αναδεικνύει ότι η παγκόσμια εξάπλωση του junk food δεν είναι συνδεδεμένη μόνο με την παχυσαρκία αλλά και με την ελλιπή ανάπτυξη των παιδιών.
Η έρευνα διεξήχθη στην Κοιλάδα του Κατμαντού και χρησιμοποίησε ως δείγμα οικογένειες 745 παιδιών ηλικίας μεταξύ 12 και 23 μηνών.
Εκείνα που προσλάμβαναν πάνω από τις μισές θερμίδες από σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, αλάτι και λίπη, ήταν πιο κοντά από τα παιδιά ίδιας ηλικίας που κατανάλωναν λιγότερες τέτοιες τροφές. Επίσης, ήταν πιο πιθανό να μην έχουν επαρκή επίπεδα θρεπτικών στοιχείων που είναι ζωτικά για την ανάπτυξη τους, συμπεριλαμβανομένου της πρωτεΐνης, του καλίου, του σιδήρου, της βιταμίνης Α και του ψευδαργύρου.
Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr