Follow us

Η συνταγή της ημέρας | Σολομός Gravlax

Η συνταγή για μία νόστιμη εκδοχή του καπνιστού σολομού.

9e626ba16c0f44bd93692a38fa465900

Υλικά

Για το σολομό

800 γρ. σολομός φιλέτο, δίχως κόκκαλα και δέρμα

70 γρ. αλάτι

40 γρ. λευκή ζάχαρη

1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. κόλιανδρο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

ξύσμα από ένα λάιμ

1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

Για τη σάλτσα

60 γρ. μουστάρδα Dijon

χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύεις το ξύσμα λεμονιού και λάιμ και τον κόλιανδρο. Σε ένα άλλο ανακατεύεις το αλάτι με τη ζάχαρη.

Στρώνεις μία μεμβράνη στην επιφάνεια εργασίας και τοποθετείς σε αυτή το σολομό, αλείφοντάς τον με λίγο ελαιόλαδο και βάζοντάς του το μισό μείγμα ζάχαρης-αλατιού.

Ακριβώς δίπλα στρώνεις τον άνηθο και ρίχνεις επάνω του το σολομό, από την άλλη πλευρά. Αλείφεις και αυτή την πλευρά με ζάχαρη-αλάτι και προσθέτεις έξτρα άνηθο.

Ρίχνεις επάνω του και το μείγμα του ξύσματος με τον κόλιανδρο.

Τυλίγεις το σολομό με τη μεμβράνη και τον βάζεις σε ένα ταψί, το οποίο το σκεπάζεις, προτού το μεταφέρεις στο ψυγείο, όπου θα πρέπει να το αφήσεις για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Βγάζεις το σολομό από το ψυγείο, τον ξεπλένεις πάρα πολύ καλά κάτω από κρύο νερό και τον κόβεις σε λεπτές, λοξές φέτες.

Αναμειγνύεις τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.

Σερβίρεις με έξτρα άνηθο.

Tip

Μπορείς να τον σερβίρεις επάνω σε κράκερ ή ψωμί, μαζί με λεπτές φέτες αγγουριού.

Πηγή | Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr