Κλείνεις το ξυπνητήρι, σηκώνεσαι από το κρεβάτι, σέρνεσαι μέχρι το μπάνιο και κάνοντας οχτάρια φτάνεις στην κουζίνα για να ικανοποιήσεις στιγμιαία την πείνα σου με ό,τι βρεις μπροστά σου. Αν αναλογιστείς ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καταλαβαίνεις σε τι αμάρτημα υποπίπτεις που δεν δίνεις την πρέπουσα σημασία στο να φτιάξεις ένα γεύμα της προκοπής, νόστιμο και θρεπτικό, για να ξυπνήσεις με τις μηχανές στο φουλ.
Και για να σε προλάβουμε, ούτε κινόα με αβοκάντο θα σου σερβίρουμε, ούτε γκρανόλα με γιαούρτι και ιπποφαές, ούτε τοστ τυρί/γαλόπουλα, αλλά ένα από τα πιο κλασικά σάντουιτς, που είναι ιδανικό για πρωινό γεύμα: ψωμί, αυγό, μπέικον και τυρί. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σάντουιτς – ομελέτα. Τόσο απλά.
Μπες στην κουζίνα και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για τη συνταγή για πρωινό σάντουιτς:
> Επίλεξε το ψωμί της αρεσκείας σου. Μπορεί να είναι δύο φέτες του τοστ, μια γαλλική μπαγκέτα, μια τσιαπάτα, ένα μπριος ή δύο φέτες από το πολύσπορο ψωμί που αγόρασες την προηγούμενη ημέρα. Καλό θα ήταν πάντως να αποφύγεις τα μπέιγκελς, γιατί πέφτουν βαριά στο στομάχι, ειδικά τις πρωινές ώρες.
> Αφού διαλέξεις τις φέτες ψωμιού, φρυγάνισέ τες ελαφρά στην τοστιέρα ή στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
> Έπειτα, τηγάνισε ένα αυγό και διατήρησε τον κρόκο μελάτο, όχι σφιχτό. Διαφορετικά, μπορείς να το φτιάξεις με την scrambled τεχνική, να το σπάσεις δηλαδή σε ένα μπολ, να προσθέσεις ένα σφηνάκι γάλα, αλάτι και πιπέρι, να το ρίξεις στο τηγάνι και να ανακατέψεις.
Δες τη συνέχεια στο askmen.gr