Η συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη τάρτα λεμονιού

Ένα δροσερό γλυκό για τα ανοιξιάτικα απογεύματα, και όχι μόνο

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΙΑΝΟΥ

Ο καιρός σταδιακά ζεσταίνει, ομορφαίνει και εσύ, όπως και εμείς, έχουμε μια ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να σου δώσουμε μια σπιτική συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα λεμονιού που θα έχεις φάει.

Ένα δροσερό, σχετικά light γλυκό για να απολαύσεις τα όμορφα ανοιξιάτικα απογεύματα που έρχονται.

Η συνταγή της μαμάς για την πιο νόστιμη τάρτα λεμονιού

Υλικά:

  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 700γρ. γάλα φρέσκο
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 80γρ. corn flour
  • 1 βανίλια
  • 2 λάιμ ή λεμόνια
  • ξύσμα λάιμ
  • βούτυρο για να περάσεις την ταρτιέρα
  • 2 φύλλα λαδόκολλα
  • ξερά όσπρια για ψήσιμο
  • ταψάκι ή ταρτιέρα για το ψήσιμο (24 εκ. διάμετρος περίπου)

Εκτέλεση:

  • Παίρνεις το κομματάκι από το βούτυρο και αλείφεις την ταρτιέρα. Στη συνέχεια παίρνεις το φύλλο της λαδόκολλας και το τοποθετείς από πάνω. Βάζεις το έτοιμο φύλλο για τάρτα και το στρώνεις καλά να καλύψει όλη τη βάση της ταρτιέρας.
  • Τρυπάς με ένα πιρούνι την ζύμη και βάζεις από πάνω το δεύτερο κομμάτι λαδόκολλα με χύμα τα ξερά όσπρια, προκειμένου να κρατηθεί εκεί και να μην φουσκώσει και το ψήνεις για 15-20' στον αέρα στους 170°C.
  • Μόλις πάρει ένα χρυσό χρώμα το βγάζεις από το φούρνο, αφαιρείς την λαδόκολλα με τα όσπρια και αφήνεις την ζύμη να κρυώσει.
  • Τώρα θα ετοιμάσεις την κρέμα. Ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνεις (προσοχή, δεν πρέπει να τα βράσεις, απλά να τα ζεστάνεις).
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το corn flour, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους. Στη συνέχεια, ρίχνεις το 1/3 από το μείγμα του γάλακτος με μια κουτάλα και ανακατεύεις γρήγορα.
  • Το ανακατεμένο μείγμα το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, το ξαναβάζεις σε μεσαία φωτιά και με ένα σύρμα ανακατεύεις συνέχεια με προσοχή, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  • Μόλις πήξει η κρέμα την αδειάζεις σε ένα βαθύ μπολ, βάζεις μια μεμβράνη κολλητά πάνω στην κρέμα για να μην πάρει αέρα και τη βάζεις στο ψυγείο.
  • Μετά από μια, μιάμιση ώρα, μόλις έχει κρυώσει, παίρνεις την κρέμα από το ψυγείο και είτε την ανακατεύεις με το σύρμα για να αφρατέψει ή την βάζεις στο μίξερ και την χτυπάς για λίγο για να γίνει αφράτη. Στη συνέχεια προσθέτεις στην κρέμα σου το χυμό από τα λάιμ ή τα λεμόνια.
  • Προσθέτεις το ξύσμα από τα λάιμ στη ζύμη και τοποθετείς από πάνω την κρέμα.
  • Αν θέλεις μπορείς να διακοσμήσεις με λίγη άχνη ζάχαρη, δυόσμο ή φέτες από λεμόνι.

Καλή απόλαυση!

Δες ακόμα: Γιαουρτογλυκό στο ταψί με μπισκότα πτι-μπερ