Υλικά
20-25 αμπελόφυλλα φρέσκα ή συντηρημένα, κομμένα σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. ρύζι νυχάκι
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι