Η συνταγή της ημέρας | Burger φασολιών

Tip | Στην περίπτωση που κάποιος ακολουθεί χορτοφαγική κυρίως διατροφή αλλά τρώει αυγό, μπορεί να προσθέσει στη ζύμη των μπιφτεκιών δύο τέτοια.

ΓΡΑΦΕΙ: TASTY-GUIDE.GR

Υλικά

500 γρ. φασόλια χάντρες

100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές χαλαπένιος ή μικρές καυτερές πιπερίτσες

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

6 ψωμάκια για burgers, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδια σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βράστε τα φασόλια για 50 λεπτά, στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Πολτοποιήστε τα στο πολυμίξερ και αδειάστε τον πουρέ σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μισή ποσότητα κόλιαντρου, το αλεύρι, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.

Πλάστε τα burgers και βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί. Ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 180οC για 25 λεπτά.

Συνθέστε τα burgers με τα ψωμάκια, τα ψημένα μπιφτέκια φασολιών, το μαρούλι, τις ντομάτες, την υπόλοιπη ποσότητα ψιλοκομμένου κόλιαντρου και τις ροδέλες κρεμμυδιών.

Tip

Στην περίπτωση που κάποιος ακολουθεί χορτοφαγική κυρίως διατροφή αλλά τρώει αυγό, μπορεί να προσθέσει στη ζύμη των μπιφτεκιών δύο τέτοια.

Πηγή | Tasty-guide.gr