Υλικά
Υλικά για ένα μεγάλο καρβέλι
1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί και καμιά 200αριά γρ. παραπάνω)
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σ. αλάτι και 1 ζάχαρη
1 μικρό εβαπορέ γάλα αδιάλυτο
2 ποτήρια νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τη μαγιά αφού την έχουμε πρώτα διαλύσει σε λίγο από το χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε το ψωμάκι έως ότου να μην κολλάει στα χέρια μας και πλάθοντάς το να σχηματίζεται ένα στρογγυλό ή μακρόστενο καρβέλι.
Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στο πιο χαμηλό σημείο του φούρνου στους 110 βαθμούς. (Το ψήνουμε με τις αντιστάσεις, όχι στο αερόθερμο). Εκεί μένει για 1 ώρα χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο.
Μόλις περάσει η ώρα γυρίζουμε το θερμοστάτη στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για 1 ώρα και μισή ακόμη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr