Μιας και καλωσορίσαμε το 2019, και ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά, τι καλύτερο θα μπορούσαμε να σου δώσουμε από μία συνταγή για brownie cookies; Πάνε τέλεια με τον πρωινό καφέ σου, τον απογευματινό, το γάλα σου, γενικά πάνε με όλα.
Ετοίμασέ τα και απόλαυσε τα τις κρύες μέρες που έρχονται!
Υλικά:
440 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
130 γρ. σταγόνες σοκολάτας (ό,τι γεύση θέλεις)
125γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
100 γρ. αλεύρι
35 γρ. κακάο
25 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
2 γρ. baking powder
2 γρ. αλάτι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φύλλα λαδόκολλα
Για τη γέμιση:400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, φτιαγμένο σε dulce de leche
Εκτέλεση:
Βάλε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα να προθερμαίνεται και τοποθέτησε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Στρώσε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και βάλτα στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Στη συνέχεια, σε μπεν μαρί, βάλε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακάτευε μέχρι να λιώσει εντελώς και άφησέ το στην άκρη.
Σε ένα μίξερ βάλε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κακάο. Χτύπα το μείγμα για 3-4' σε δυνατή ταχύτητα. Αφού χαμηλώσεις την ταχύτητα σε μέτρια ένταση, ρίξε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας με το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
Έπειτα, αφού χαμηλώσεις την ταχύτατα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέσεις το αλεύρι, χτύπα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος βάλε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας.
Άφησε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να παγώσει. Ύστερα, πάρε τη ζύμη από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας δημιούργησε μπαλάκια, τα οποία βάλε στο ταψί με την λαδόκολλα.
Ψήσε για 10', μέχρι τα μπισκότα να αποκτήσουν ρωγμές στο πάνω μέρος, αλλά να είναι ακόμα αρκετά υγρά. Μην ανησυχήσεις αν είναι πολύ μαλακά όταν τα βγάλεις από τον φούρνο.
Τέλος, αφού κρυώσουν τελείως τα μπισκότα, γέμισέ τα ανά δύο με μία κουταλιά dulce de leche. Αν θέλεις βάλε και λίγο αλάτι (salted caramel cookies!)