Η πιο νόστιμη σαλάτα για να επανέλθεις μετά τις γιορτές!

Σαλάτα με σπανάκι, Camembert, πορτοκάλι και pecan

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΙΑΝΟΥ

Καθώς το 2018 μας αποχαιρέτησε και καλωσορίσαμε γεμάτοι χαρά και ελπίδα το 2019, ήρθε η ώρα να βάλουμε στην άκρη και τις διατροφικές μας ατασθαλίες.

Σου δίνουμε λοιπόν την πιο τέλεια συνταγή για μία χορταστική σαλάτα με σπανάκι και Camembert, που αξίζει να δοκιμάσεις μετά τα 50 μελομακάρονα και τους 25 κουραμπιέδες των γιορτών.

Υλικά:

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 ρόδι
  • Καρύδια ή Pecans καβουρδισμένα στο φούρνο στους 220 για 15 λεπτά
  • Τυρί Camembert
Για το dressing

  • Ελαιόλαδο
  • Μπαλσάμικο ξυδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζεις το σπανάκι, αφού το έχεις ξεπλύνει καλά. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το ρόδι και το πορτοκάλι. Στη συνέχεια βάζεις το τυρί και τελευταία τα καρύδια, για να μην πανιάσουν.

Σ'ένα άλλο μπολ βάζεις το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το μέλι και χτυπάς καλά (με ένα mixer χειρός ή με ένα κουτάλι) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνεις το πιπέρι και ανακατεύεις ξανά.

Παίρνεις το μπολ με τη σαλάτα, ρίχνεις το dressing, ανακατεύεις και σερβίρεις.

Καλή απόλαυση!