Βασική ζύμη για πίτσα | Η πιο «ιταλική» εκδοχή της συνταγής

Απλώνεται λεπτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδος πίτσας, πεϊνιρλί ή φοκάτσια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη ( Facebook.com/Cool Artisan)

Αυτή η βασική ζύμη για πίτσα είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει! Η λιγότερο λιπαρή και περισσότερο νόστιμη! Απλώνεται λεπτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδος πίτσας, πεϊνιρλί ή φοκάτσια.

Συνταγή για ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής άλεσης

Βασική ζύμη για πίτσα - Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 7 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. ξερή μαγιά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 600ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Στο μίξερ ή με το χέρι, ζυμώνουμε καλά τα υλικά της ζύμης. Φτιάχνουμε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. Μπορούμε αν θέλουμε να τη βάλουμε στου 50°C στο φούρνο για μισή ώρα για να φουσκώσει καλύτερα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερες μπάλες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν. Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο για να φτιάξουμε την πίτσα.
  • Μπορούμε να την καλύψουμε όπως θέλουμε! Εγώ ακολούθησα την αγαπημένη συνταγή με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και πεπερόνι.

Συνταγή για αλμυρά cupcakes – pizza με pepperoni