Η πιο γιορτινή συνταγή για μπισκότα με ginger και κανέλα

Και το σπίτι σου θα μυρίσει Χριστούγεννα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Υπάρχει πιο όμορφη μυρωδιά από αυτή των φρεσκοψημένων μπισκότων; Φυσικά και όχι. Πόσο μάλλον όταν τα απολαμβάνεις σε ένα υπέροχο στολισμένο σαλόνι παρακολουθώντας χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ναι, τα Χριστούγεννα απέχουν πια ελάχιστες μέρες και όλοι είμαστε σε αναβρασμό. Η μαγειρική, και δη η ζαχαροπλαστική έχει την τιμητική της, μιας και πάντα την περίοδο αυτή βγαίνει από μέσα μας ο μικρός σεφ που είναι καλά κρυμμένος τον υπόλοιπο χρόνο!

Σε αντίστοιχη διάθεση και εσύ, που φέτος θέλεις να καταπλήξεις τα πλήθη ως pastry chef. Oπότε για να μην μακρηγορούμε - και επειδή ο χρόνος είναι πάντα πολύτιμος - ανακαλύψαμε την τέλεια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ginger και κανέλα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Extra Tip: Μπορείς αν θέλεις, όταν φτιάξεις τη ζύμη, να χρησιμοποιήσεις τις ειδικές cut-out φόρμες σε χριστουγεννιάτικα σχήματα για ένα ακόμα πιο γιορτινό αποτέλεσμα.

Υλικά:

1 φλ. αλεύρι

6 κουταλιές της σούπας νερό

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 φλ. πολτό μήλου

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/2 κ.γ. ginger σε σκόνη,

2 κ.σ. γλυκαντικό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάλε όλα τα υλικά, εκτός από τον πολτό μήλου και το νερό, και ανακάτεψέ τα. Στη συνέχεια ρίξε στο μπολ τον πολτό μήλου και το νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, σχημάτισε μικρές μπάλες χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια. Τοποθέτησε τα ζυμαράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήσε στο φούρνο στους 180ºC για περίπου 15 λεπτά.

Καλή απόλαυση!