Σουπιές Γιαχνί με κάππαρη και ούζο | Το ιδανικό κυρίως γεύμα για τα νηστίσιμα τραπέζια

Μια πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Η περίοδος της νηστείας είναι πλέον ένα βήμα προ των πυλών και αν θέλεις και εσύ να την ακολουθήσεις, ξεκίνα από τώρα να συγκεντρώνεις νόστιμες συνταγές που θα αποτελέσουν τις τέλειες λύσεις για το τραπέζι των ημερών αυτών. Οι σουπιές γιαχνί με κάππαρη και ούζο είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα για την περίοδο αυτή (αλλά και όχι μόνο).

Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή

Σουπιές Γιαχνί με κάππαρη και ούζο:

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 1 ώρα, Για 6 άτομα

Υλικά:

  • 4 φρέσκιες σουπιές
  • 3 ντομάτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φλ. κάππαρη
  • λίγος μαϊντανός
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε το κεφάλι τους, τις πλένουμε και κόβουμε το σώμα τους στα τέσσερα και τα κεφάλια τους στη μέση. Βάζουμε την κάππαρη σε ένα μπολ με ζεστό νερό, περίπου 1 ώρα και αλλάζουμε το νερό ακόμα δύο φορές, μέχρι να ξαρμυρίσει.
  • Αχνίζουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά κομμένη σε καβάκια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια και τις σουπιές. Ανακατεύουμε και αχνίζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5΄-6΄ σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε το φαγητό με το ούζο, περιμένουμε 1΄-2΄ να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κάππαρη, τις ντομάτες περασμένες από το χοντρό τρίφτη, το μαϊντανό χοντροκομμένο και το αλάτι.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄ μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνουν με το λάδι τους.

Vegan κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι για φυτική πρωτεΐνη και χωρίς τηγάνισμα

*Από τον Βασίλη Καλλίδη