Ποιος είπε ότι για να χάσεις κιλά πρέπει να στερηθείς στη γεύση;
Ο master της κουζίνας Λευτέρης Λαζάρου μας προτείνει 3 ανοιξιάτικες συνταγές με πολύ λίγες θερμίδες αλλά με υπέροχη γεύση! Δοκίμασε τις gourmet προτάσεις του με απλά υλικά όπως η σαλάτα με καλαμάρι και το ριζότο με φράουλες!
Προετοιμασία: 40 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
1 γαλλική σαλάτα χοντροκομμένη
300γρ καλαμάρι φρέσκο για τηγανιτό
300γρ λιαστή τομάτα
2 εσαλότ
1 σκελίδα σκόρδο
200 ml ελαιόλαδο
100 ml ξύδι βαλσάμικο
3-4 φύλλα βασιλικού
Αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις λιαστές τομάτες και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα εσαλότ χοντροκομμένα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το ξύδι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. Κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές ροδέλες, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε ώστε να πάρει καλό χρώμα. Το ανακατεύουμε ζεστό με την σάλτσα και την σαλάτα χοντροκομμένη.
Σερβίρουμε γρήγορα πριν κρυώσει και μαλακώσει η σαλάτα.
Tip: Αν δεν θέλουμε το καλαμάρι τηγανιτό μπορούμε απλά να το σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο, να το αλατοπιπερώσουμε και να το ανακατέψουμε με την σαλάτα και την σάλτσα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr