Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
80 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
8 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
4 μεγάλα αυγά
12 φέτες λουκάνικο, ιδανικά τσορίθο
1 κόκκινη πιπεριά, ψημένη και κομμένη σε λωρίδες.
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίχνεις στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρεις για 5-7'.
Προσθέτεις σε αυτά το ζαμπόν και την πάπρικα και τα σοτάρεις για 3'
Ρίχνεις τις ντομάτες και τον πελτέ, σκεπάζεις με το καπάκι και τα αφήνεις στη φωτιά για 10-15', μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Σπας τα αυγά μέσα σε αυτό το μείγμα και προσθέτεις το τσορίθο και τις πιπεριές. Φροντίζεις να τοποθετηθούν περιμετρικά των κρόκων.
Συμπληρώνεις αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρεις το τηγάνι στο φούρνο και το αφήνεις για 10', μέχρι να ψηθούν καλά τα ασπράδια και οι κρόκοι να είναι ακόμη μαλακοί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr