Είχες ποτέ μέσα στη μέση της νύχτας ή πολύ νωρίς το πρωί μια τρομερή ιδέα που έγινε παρελθόν μέσα σε λίγη ώρα; Ε, λοιπόν δεν είσαι η μόνη που δεν θυμάται τι είδε το βράδυ στον ύπνο της και υπάρχει λογική εξήγηση γι' αυτό, όπως επισημαίνει μελέτη του πανεπιστημίου Bar-Ilan στο Ισραήλ.
Τα αρχικά ίχνη της μνήμης στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι εύθραυστα και πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία, που λέγεται παγίωση, όπου παράγεται μια πρωτεΐνη για την ενίσχυση ανάκλησης της. Όμως αν κατά τη διάρκεια της παγίωσης παρεμβληθεί μια νέα εμπειρία, είναι πιθανό να διακόψει ή να επισκιάσει τη διαδικασία.
Για την επίλυση αυτού του προβλήματος ο εγκέφαλος αναβάλει ένα μέρος της παγίωσης για κάποιο διάστημα, όπου δεν θα υπάρχει κάποια παρεμβολή, όπως για παράδειγμα την ώρα που κοιμόμαστε. Τι γίνεται όμως αν κατά τη διάρκεια της παγίωσης ξυπνήσουμε; Πώς ο εγκέφαλος εμποδίζει γεγονότα που συμβαίνουν μόλις ξυπνάμε, από το να καταστρέψουν τη διαδικασία της παγίωσης; Αυτά ακριβώς ήταν τα ερωτήματα στα οποία απαντούν οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα.
Διάβασε περισσότερα στο askmen.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr