Μαγικά φίλτρα, κολοκύθες και σκουπόξυλα στην κουζίνα σου
Με αφορμή το Halloween που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου, συγκεντρώσαμε τέσσερις “τρομακτικές” συνταγές που θα σε βάλουν στο πνεύμα της γιορτής. Η expert Martha Stewart φτιάχνει σκουπόξυλα από σέλερι και καπέλα μαγισσών από τσένταρ, λαχταριστό squash (γιατί η κολοκύθα έχει την τιμητική της) και flatbreads φαντάσματα, ενώ το εκλεπτυσμένο μπαρ του Λονδίνου Social Eating House μεταμορφώνει ένα μαγικό φίλτρο σε cocktail. Αν, λοιπόν, αποφασίσεις να γιορτάσεις το Halloween στο σπίτι σου, σου έχει έτοιμο το μενού της βραδιάς.
Υλικά
2 φλιτζάνια νερό
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ αποφλοιωμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι ρύζι jasmine
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 κουταλάκι χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βράζεις το νερό και το τζίντζερ. Προσθέτεις την κολοκύθα, το ρύζι, το βούτυρο και το αλάτι. Μειώνεις τη θερμοκρασία. Ανακατεύεις και καλύπτεις με το καπάκι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το και squash να είναι τρυφερό, περίπου 20 λεπτά.
Sandwich με τσένταρ
Υλικά
8 φέτες τυρί τσένταρ
8 φέτες ψωμί σικάλεως
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Με ένα μαχαίρι, κόψε 4 φέτες τσένταρ ώστε να σχηματίσεις ένα τριγωνικό καπέλο μάγισσας. Άφησέ το στην άκρη.
Απλώνεις βούτυρο σε κάθε φέτα ψωμιού και συνεχίζεις με τη μουστάρδα. Τοποθετείς τις φέτες σε ένα ταψί, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω.
Βάζεις το υπόλοιπο τυρί, καθώς και τυχόν κομμάτια, πάνω από τις φέτες και τις σκεπάζεις με τις υπόλοιπες (με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω). Τοποθετείς το ταψί στον φούρνο και ψήνεις 10 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθετεις ένα καπέλο - τυρί πάνω από κάθε σάντουιτς. Ψήνεις μέχρι να λιώσει, περίπου 2 λεπτά. Σερβίρεις με σκουπόξυλα σέλινο.
Υλικά
Ζύμη πίτσας, αγορασμένη ή σπιτική
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανοίγεις τη ζύμη, και με τη βοήθεια ενος μαχαιριού, ψαλιδιού ή κουπάτ δημιουργείς διάφορα σχήματα, ώστε να φαίνεται σαν πρόσωπο φαντάσματος. Αλείφεις με λάδι και πασπαλίζεις με αλάτι. Ψήνεις μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, περίπου 10 - 12 λεπτά.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια φυστικοβούτυρο
1 πακέτο ζάχαρη που κοσκινίζεται
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
πράσινη ζαχαρόπαστα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώσε το βούτυρο προσθέτοντας λίγες σταγόνες από το κίτρινο και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να πάρει ένα ωραίο πορτοκαλί χρώμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και ανακάτεψέ τα ώσπου να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη. Πλάσε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια σε σχήμα κολοκύθας τρυπώντας τις κορυφές με μία οδοντογλυφίδα. Για τη διακόσμηση, χρησιμοποίησε λίγο από την πράσινη ζαχαρόπαστα σε κάθε κορυφή της κολοκύθας. Για να γίνουν πιο συμπαγή αφησε τα λίγη ώρα στο ψυγείο. Τέλος σερβίρισέ τα σε μία μεγάλη πιατέλα με chips καρύδας ή ως ντεκόρ πάνω από cupcakes.
Green Cocktail
Υλικά
50ml Tanqueray Νο.10
Σιρόπι Elderflower15ml
10ml Φρέσκο χυμό λεμονιού
30ml νερό με γεύση αγγουριού
2 κλωναράκια άνηθο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και ανακατεύεις καλά.
Σουρώνεις στο ποτήρι και σερβίρεις με ένα κλωναράκι άνηθο.