Μπορεί η όρεξή μας το καλοκαίρι να θέλει φρουτένιο άρωμα και χρώμα, όμως η αγάπη μας για πίτσα ποτέ δεν σταματά! Άρα; Τα συνδυάζουμε και τα δύο στην πιο εξωτική εκδοχή της αγαπημένης ιταλικής λιχουδιάς.
Η γλυκύτητα του ανανά εξισορροπείται από το αλμυρό προσούτο και το αποτέλεσμα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά:
-3 φέτες προσούτο κρούντο
-2 φέτες ανανά DelMonte
-5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
-2 κομμάτια πιπεριά Φλωρίνης
-ψιλοκομμένη ρόκα
-200 γρ. Mozzarela
-πιπέρι
-ρίγανη
- μια έτοιμη ζύμη πίτσας
Εκτέλεση:
-Αλείφουμε τη ζύμη μας με τη σαλτσα ντοματας.
-Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και το πιπέρι και τοποθετούμε το προσούτο (κομμένο σε μικρότερα κομμάτια).
-Απλώνουμε το τριμένο τυρί και μετά βάζουμε την πιπεριά Φλωρίνης (κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια), τη ρόκα και τον ανανά.
-Ψήνουμε την πίτσα για 20-30 λεπτά (αναλόγως με το πάχος της ζύμης).