Γρανίτα σε ξυλάκι με ανανά και ρούμι!

Το πιο αναπάντεχο γλυκό που... θα σε μεθύσει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΕΛΛΥ ΔΕΣΥΠΡΗ

Αχ, η γρανίτα. Το πιο δροσιστικό παγωτό και σύμβολο των παιδικών μας χρόνων! Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα πως μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα το δικό σου παγωτό που είναι όμως και...ποτό;

Ναι! Τα αγαπημένα σου κοκτέιλ μπορούν, με τη βοήθεια των ειδικών παγοθηκών, να μετατραπούν σε δροσερά παγωτοξυλάκια στο λεπτό! Και μάλιστα, εγώ θα σου αποκαλύψω και την πιο εξωτική, λαχταριστή συνταγή με γεύση ρούμι και ανανά!

Υλικά

-1/3 φλιτζ. ζάχαρη λευκή

-1/4 teaspoon τζίντζερ σε σκόνη

-ξύσμα από μισό λεμόνι

-3 φλυτζ. ανανάς σε κομμάτια Del Monte

-2 κομμάτια αστεροειδής γλυκάνισος

-1½ κουταλιές σούπας λευκό ρούμι

-Χυμός από 2-3 πορτοκάλια

-2½ φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

Εκτέλεση

-Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το τζίντζερ και τον ανανά.

-Βάλε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι

-Πρόσθεσε τον γλυκάνισο και μαγείρεψε το μείγμα, χωρίς να ανακατεύεις πολύ, μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς

-Ρίξε το ρούμι μέσα στο τηγάνι και άστο να εξατμιστεί

-Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό

-Βγάλε από το μείγμα τον γλυκάνισο και χτύπα το μείγμα στο μπλέντερ

-Πρόσθεσε το λευκό κρασί και ρίξε το μείγμα στις ειδικές παγοθήκες για γρανίτα

-Άφησε το μείγμα να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες