Αξιοποιώντας την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, το εγχείρημα Goût de / Good France λαμβάνει χώρα και φέτος, στις 21 Μαρτίου 2016, έχοντας ως στόχο να γνωρίσει όλο και περισσότερος κόσμος τη γαλλική κουζίνα. Το Goût de / Good France, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Alain Ducasse και του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης, προωθεί την τέχνη του ζην αλά γαλλικά, τα τοπικά προϊόντα και τον προορισμό Γαλλία.
Περισσότεροι από 1500 Σεφ στις 5 ηπείρους αποτείνουν και πάλι φόρο τιμής στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας και τις αξίες του μοιράσματος, γύρω από ένα αφιερωμένο μενού, με συνταγές εμπνευσμένες από την γαλλική τεχνογνωσία. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν καλούνται να διαμορφώσουν το μενού τους σύμφωνα με την παρακάτω ακολουθία : απεριτίφ και καναπεδάκια, ορεκτικό, κυρίως πιάτο(α), τυριά, επιδόρπιο(α), συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες .
Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά λαμβάνει μέρος και το εστιατόριο Première του ξενοδοχείου InterContinental. Ο περίφημος σεφ Jean-Charles Métayer γιορτάζει τη γαλλική κουζίνα μαζί με 1500 σεφ στις 5 ηπείρους, ταυτόχρονα, με ένα ιδιαίτερο μενού.
Απεριτίφ / Apéritif Ορεκτικό / Entrée / Starter FR Légumes racines dans une variété de textures, servi avec des œufs de caille EN Root vegetables in a variety of textures, served with blackened quail eggs Κυρίως πιάτα / Plat(s) / Main course(s) FR Turbot au lait de coco, avec des panais et des truffes EN Turbot cooked in coconut milk, with parsnips and truffles FR Pigeon fumé aux céleri-raves, aux chataignes et au café indien EN Smoked pigeon with celeriac, chestnuts and Indian coffee Επιλογή τυριών / Fromage(s) / Cheese course FR Fromage de chèvre avec du miel et du thym EN Goat cheese with honey and thyme Επιδόρπιο / Dessert FR Sphère de mandarine à la namelaka de thé vert EN Tangerine sphere with green tea namelaka FR Framboise/After Eight EN Raspberry After Eight Τιμή /Prix / Price : 120€Κάθε συνταγή θα είναι βασισμένη σε μια κουζίνα με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, συνδυάζοντας την αρμονία μεταξύ καλού φαγητού και περιβάλλοντος. Η τιμή των μενού εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των εστιατορίων, ενώ καθένα τους καλείται να καταβάλει 5% των πωλήσεων σε μια εγχώρια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και του περιβάλλοντος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr