Νέες αφίξεις στην πόλη σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις, ενώ αγαπημένα μαγαζιά δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Για όλες εκείνες τις φορές που τέθηκε η ερώτηση «που θα πάμε» στην παρέα, οι παρακάτω προτάσεις θα σε στείλουν στο κατάλληλο μέρος ανάλογα με τη διάθεσή σου. Θέλεις καφέ και φανταστικά γλυκά; Εξωτικά cocktails και burger που δεν έχεις ξαναφάει; Street food από όλο τον κόσμο; Συνέχιζε να διαβάζεις…
Για eggs benedicts & pancakes – Brown’s: Έχοντας υιοθετήσει τη φιλοσοφία μίας μοντέρνας brasserie, το εστιατόριο Brown’s του Divani Caravel ανοίγει τις πόρτες του τα μεσημέρια της Κυριακής και προσφέρει ένα νέο brunch concept σε συνεργασία με τη σαμπάνια Veuve Clicquot Rich. Το μενού περιλαμβάνει αγαπημένες προτάσεις όπως, αβγά benedict, burgers, , πίτσα και pasta, ενώ δεν λείπουν φυσικά τα pancakes. Τα πιάτα συνοδεύονται από ιδιαίτερα κοκτέιλ με σαμπάνια, τα οποία συνδυάζονται με «τολμηρές» προτάσεις, κάνοντάς μας να δούμε με διαφορετική ματιά στον αφρώδη οίνο. (Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, τηλ. 21 0720 7000)
Για burgers & cocktails - The Big Kahuna: Σε ένα σκηνικό που θυμίζει παραλία της Καραϊβικής, ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης σερβίρει burger κροκόδειλου, αστακού και kobe, ο barman φτιάχνει μυστικά cocktails σε μπουκάλια που χάθηκαν στη θάλασσα και το προσωπικό με τα φλοράλ πουκάμισα μοιάζει έτοιμο να χορέψει λίμπο. Το The Big Kahuna αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στον Κεραμεικό και φέρνει κάτι από εξωτικά καλοκαίρια, μαζί φυσικά με ιδιαίτερες γεύσεις που ο σεφ και συνιδιοκτήτης φαίνεται να έχει μελετήσει αρκετά. Δροσερές σαλάτες, τσιμιτσάνγκας, rolls γαρίδας και ράμεν συμπληρώνουν το πολύ ενδιαφέρον μενού. (Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, τηλ. 210 5244100)
Για (pop) νηστίσιμα – Überness: Αγαπήσαμε την pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη για το ζουμερό μοσχαρίσιο burger, το crunchy φιλέτο κοτόπουλο, τα κεφτεδάκια και τις τηγανιτές πατάτες με παρμεζάνα και μαγιονέζα. Για την περίοδο της Σαρακοστής όμως η κουζίνα του Überness σερβίρει vegan πιάτα και νηστίσιμα όπως τραγανά spring rolls με γέμιση samosas από πατάτα, ginger και αρακά και στο πλάι πικάντικη chilli sauce, burger με χειροποίητα φαλάφελ, ενώ στο μενού θα προσθέτουν τηγανητά φρέσκα καλαμάρια σε τραγανή κρούστα με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά. (Για κρατήσεις το μεσημέρι 210 4816320).
Για καφέ & γλυκό - Ohh Boy: Ολόφρεσκο και με προοπτικές να γίνει το νέο αγαπημένο all day μέρος στην όμορφη γειτονιά του Παγκρατίου, το Ohh Boy της Μαργαρίτας Σιδερίδου και του Κλέων Γρηγοριάδη σού φτιάχνει τη μέρα. Φωτεινό και ευάερο, με μίνιμαλ διακόσμηση, το Ohh Boy αφήνει τη βιτρίνα του να «μιλήσει» γι’ αυτό. carrot cake, κέικ σοκολάτας, cheesecake, ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, σοκολατένια μους, γκρανόλα με γιαούρτι και φρούτα είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές επιλογές που φιγουράρουν μπροστά σου. Τα παραπάνω μπορείς να τα απολαύσεις μαζί με τον καφέ σου, ο οποίος μπορεί να έχει γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή κατσικίσιο. Το Ohh Boy όμως δεν είναι αποκλειστικά ζαχαροπλαστείο – αν και θα μπορούσε – καθώς προσφέρει σάντουιτς και ελαφριά γεύματα για να απολαύσεις ένα δροσερό ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά. (Aρχελάου 32, Παγκράτι, τηλ. 2111838340)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr